Andullatie

De behandeling van klachten met massage is een van de oudste natuurgeneeswijzen. Al erg vroeg kwam de mens tot de vaststelling dat massage niet alleen een invloed heeft op de direct behandelde lichaamszone maar ook andere lichaamszones en organen worden door een massage beïnvloed. In de Chinese geneeskunde kende massage al erg vroeg een groot succes en was het een middel om de energiestromen in het lichaam te stimuleren en zo ziekten te voorkomen of te genezen. Dankzij de toenemende wetenschappelijke kennis van de laatste eeuwen kon massage verder worden ontwikkeld met behulp van moderne elektronica. Dit heeft geresulteerd in: de andullatietherapie.

Deze steunt op de principes van de massage, maar daarbij veel verder gaat dan de klassieke manuele massage. Hiertoe werd een unieke gepatenteerde massagematras ontwikkeld. In dit matras worden mechanische trillingen opgewekt met een frequentie van 20-80 Hz. Deze trillingen zijn volstrekt onschadelijk voor ons lichaam. Volgens de aard van de pijn kan de frequentie geregeld worden en gericht op specifieke delen van het lichaam (nek,schouders, armen, rug, benen). De trillingen zorgen voor een onmiddellijk effect op huid, zenuwbanen, cellen en complete organen en zorgen ervoor dat ons lymfesysteem positief wordt gestimuleerd. Het resulteert in een ontspannen gevoel.

Een weldoende infrarood stralingswarmte is optioneel en geconcentreerd rond de hals, schouders, onderrug en benen. Deze produceren het IR-A licht en warmen op een volstrekt veilige manier de huid en lichaam op. Het verspreidt zich snel over het hele lichaam en zorgt voor een extra aangenaam en relaxed gevoel.

Pijn en spanning: om deze draagbaarder te maken of zelfs helemaal te doen verminderen.

Rugklachten: de kwaal van deze tijd. Ruim 80% van de mensen klaagt regelmatig of zelfs dagelijks over rugpijn. Lang zitten, staan, bukken en tillen – op het werk en thuis – zijn iedere dag weer een belasting voor de wervelkolom. Dit leidt tot spierkrampen, verhardingen en doorbloedingsstoornissen.

Al jarenlang weet men dat een regelmatige massage – met de nadruk op “regelmatig” – helpt. Ook de recentste medische onderzoeken bevestigen dit. Binnen 15 minuten de pijnklacht reduceren? Daartoe werd dit HHP medisch gecertificeerd massagematras ontwikkeld met zeven motoren en infrarood dieptewarmte, welke functioneert als een kleine en compacte professionele massagestudio.

Aanhoudende spanning/stress kan op den duur leiden tot gezondheidsproblemen en depressie o.a. gekenmerkt door negatieve gevoelens. De diepe oscillerende trillingen zullen in het gehele lichaam de doorbloeding activeren tot op het niveau van het kleinste haarvaatje. Juist deze eigenschap blijkt bijzonder effectief te zijn bij de bestrijding van pijnklachten en spanningsproblemen.

Voetreflexmassage: De voetreflexzone therapie gaat uit van de veronderstelling dat de voeten een mini evenbeeld zijn van het hele lichaam en de organen. De verschillende lichaamsdelen en organen komen overeen met welbepaalde voetzones. Via bepaalde zenuwbanen is het mogelijk om door een massage van de voetzolen verschillende organen te beïnvloeden en het lichaam in harmonie te brengen.
Voor welke klachten inzetbaar?

 • Chronische en acute rugklachten
 • Spit of lumbago
 • Hernia
 • Ischias
 • Gewrichtsproblemen en –slijtage
 • Artrose, reuma, osteoporose
 • Fibromyalgie
 • CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom)
 • Migraine en hoofdpijn
 • Spierspanningen en verkrampingen (nek, schouders etc)
 • RSI
 • Doorbloeding gewrichten, spieren en organen verbeteren
 • Stimulering van lymfesysteem
 • Stofwisselingsproblemen
 • Zuivering en ontslakking
 • Massage diepwerkend
 • Weefselversteviging en vermindering cellulitis

Algemeen:

De massagematras van hhp is ontwikkeld in nauwe samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en massagespecialisten. Deze matras integreert de recentste wetenschappelijke bevindingen en is middels wetenschappelijk onderzoek tot stand gekomen. Alle resultaten van de onderzoeken staan gepubliceerd op de website van hhp. De matras wordt volgens de strengste kwaliteitsnormen in Duitsland gemaakt.

De massagematras wordt o.a. met succes gebuikt in:

UZ Gent, Rugkliniek-Alma Sijsele
AZ Sint-Jan Brugge, Elisabeth ziekenhuis
Heilig Hart kliniek Eeklo
Etc.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.